Press "Enter" to skip to content

Read e-book online Anton Philips 1874-1951 (Dutch Edition) PDF

By Marcel Metze

ISBN-10: 9050186122

ISBN-13: 9789050186124

In 1895 trok de 21-jarige Anton Philips, na drie jaar HBS en een level op de Amsterdamse en Londonse beursvloer, naar het provinciestadje Eindhoven om zijn oudere broer Gerard te helpen met het verkopen van gloeilampen. In twee decennia groeide hij uit tot een topondernemer van on-Nederlands - ja, van wereldformaat, dankzij zijn enorme geldingsdrang, charme, ondernemersbloed, strategisch expertise, en werklust. Hij loodste het bedrijf door de Eerste Wereldoorlog, de krach van 1929, de recessie van de jaren dertig én de Tweede Wereldoorlog, en bouwde het en passant uit tot een wereldwijd opererende elektronica-multinational.

Onderzoeksjournalist Marcel Metze dook in de archieven van Philips Electronics en van de familie Philips en diepte daaruit vele honderden nog ongepubliceerde brieven en documenten op. Op foundation hiervan schreef hij een biografie van deze Nederlandse tycoon.

Metze schreef een spannende, levendige, genadeloos eerlijke biografie, die de lezer van zeer nabij met de guy en zijn spel laat 'meeleven'. Anton Philips was once geen 'graaier' en hij bouwde zijn koninkrijk niet op riskante financieringen. Maar zoals Metze laat zien, kon hij behalve charmant ook not easy zijn, kon hij zowel bóven als ónder de gordel slaan. Anton Philips was once geen denker maar een doener. En steeds vanuit die geldingsdrang: 'ze zullen weten wie ze voor zich hebben'.

Show description

Read or Download Anton Philips 1874-1951 (Dutch Edition) PDF

Similar dutch ebooks books

Download e-book for kindle: Het grote baggerboek (Dutch Edition) by Ilja Leonard Pfeijffer

Een meeslepend avontuur in het baggerwezen. Dat is de nieuwe roman van Ilja Leonard Pfeijffer. Een baggeraar van De Koninklijke BV loopt tijdens shore-leave in een oosters land een kleine jongen tegen het lijf. De verwikkelingen zijn nauwelijks samen te vatten: sabotage, de gewelddadige dood van een bemanningslid, beschuldigingen van ontvoering en erger, orgaanhandel, bordeelbezoek en talloze adembenemende avonturen tijdens een helse vlucht door de zinderende hitten van het Midden-Oosten.

New PDF release: Ooit, misschien (Dutch Edition)

Sprankelend debuut van Gilmore Girls-actrice Lauren GrahamFranny Banks had zichzelf drie jaar de tijd gegeven om het te gaan maken als actrice. Nu gaan de laatste drie maanden in. Ze kwam ooit naar manhattan met dromen over Broadway, maar haar fanclub telt nog maar twee leden (haar huisgenoten Jane en Dan) en om haar huur te betalen werkt ze als serveerster in een Comedy membership.

Fluwelen begeerte (Dutch Edition) - download pdf or read online

Oesterverkoopster Nancy Astley droomt haar leven lang van de vaudeville. Ondersteboven van revuester Kitty Butler trekt ze naar het wilde en avontuurlijke Londen. Algauw worden ze geliefden en voeren ze samen hun `mannen-act op in theaters en music-halls. Een droom lijkt werkelijkheid geworden, maar dan leert Nancy dat liefde alleen niet genoeg is.

New PDF release: Uit je duim! (Dutch Edition)

In dit bijzondere grote Gouden Boek staan negen verhalen die zijn bedacht door kinderen voor wie ‘later’ misschien niet zo heel lang meer duurt of al is geweest. De verhalen zijn geïllustreerd door negen toptekenaars: Harmen van Straaten, task van Gelder, Eva Lith-Poppink, Grootzus, Cliff van Thillo, Mark Janssen, Gemma de Waard, Loes Riphagen en Yvonne Jagtenberg.

Additional info for Anton Philips 1874-1951 (Dutch Edition)

Sample text

Download PDF sample

Anton Philips 1874-1951 (Dutch Edition) by Marcel Metze


by Brian
4.0

Rated 4.42 of 5 – based on 46 votes