Press "Enter" to skip to content

Download e-book for kindle: Aan de rand van de wereld (Dutch Edition) by Michael Pye,Arthur de Smet,Pon Ruiter,Frits van der Waa

By Michael Pye,Arthur de Smet,Pon Ruiter,Frits van der Waa

ISBN-10: 9085426723

ISBN-13: 9789085426721

DWDD-BOEK VAN DE MAAND NOVEMBER 2014


Dat de middeleeuwen geen lege donkerte tussen het Romeinse Rijk en de renaissance waren, wisten we al langer. Maar nooit slaagde iemand erin het rijke middeleeuwse leven zo dichtbij te brengen als Michael Pye. Hij beschrijft hoe volkeren rond de Noordzee de eerste grote stappen zetten richting ons hedendaagse monetaire systeem, een rechtvaardige justitie, de moderne wetenschap, een opener visie op liefde en seks. Door overzees touch konden deze ideeën zich verspreiden en kreeg de Noord-Europese identiteit definitief vorm.

Pye, gerenommeerd historicus en verteller pur sang, laat ons kennismaken met Vlaamse vissers en Nederlandse ambachtslui, Vikings en artiesten, spionnen en ondernemende hanzeaten. Aan de hand van een ontzaglijk aantal bronnen beschrijft hij hun smaken, ziektes, technologie, mode enzovoort. Aan de rand van de wereld is een ronduit magnifiek boek over duizend wervelende jaren.

Show description

Read or Download Aan de rand van de wereld (Dutch Edition) PDF

Best dutch ebooks books

Het grote baggerboek (Dutch Edition) - download pdf or read online

Een meeslepend avontuur in het baggerwezen. Dat is de nieuwe roman van Ilja Leonard Pfeijffer. Een baggeraar van De Koninklijke BV loopt tijdens shore-leave in een oosters land een kleine jongen tegen het lijf. De verwikkelingen zijn nauwelijks samen te vatten: sabotage, de gewelddadige dood van een bemanningslid, beschuldigingen van ontvoering en erger, orgaanhandel, bordeelbezoek en talloze adembenemende avonturen tijdens een helse vlucht door de zinderende hitten van het Midden-Oosten.

New PDF release: Ooit, misschien (Dutch Edition)

Sprankelend debuut van Gilmore Girls-actrice Lauren GrahamFranny Banks had zichzelf drie jaar de tijd gegeven om het te gaan maken als actrice. Nu gaan de laatste drie maanden in. Ze kwam ooit naar long island met dromen over Broadway, maar haar fanclub telt nog maar twee leden (haar huisgenoten Jane en Dan) en om haar huur te betalen werkt ze als serveerster in een Comedy membership.

Get Fluwelen begeerte (Dutch Edition) PDF

Oesterverkoopster Nancy Astley droomt haar leven lang van de vaudeville. Ondersteboven van revuester Kitty Butler trekt ze naar het wilde en avontuurlijke Londen. Algauw worden ze geliefden en voeren ze samen hun `mannen-act op in theaters en music-halls. Een droom lijkt werkelijkheid geworden, maar dan leert Nancy dat liefde alleen niet genoeg is.

Download PDF by Mark Haayema,Yvonne Jagtenberg, Loes Riphagen, Mark Janssen,: Uit je duim! (Dutch Edition)

In dit bijzondere grote Gouden Boek staan negen verhalen die zijn bedacht door kinderen voor wie ‘later’ misschien niet zo heel lang meer duurt of al is geweest. De verhalen zijn geïllustreerd door negen toptekenaars: Harmen van Straaten, activity van Gelder, Eva Lith-Poppink, Grootzus, Cliff van Thillo, Mark Janssen, Gemma de Waard, Loes Riphagen en Yvonne Jagtenberg.

Extra resources for Aan de rand van de wereld (Dutch Edition)

Sample text

Download PDF sample

Aan de rand van de wereld (Dutch Edition) by Michael Pye,Arthur de Smet,Pon Ruiter,Frits van der Waa


by Kenneth
4.2

Rated 4.14 of 5 – based on 6 votes